Сладки изкушения в Париж

Сладки изкушения в Париж

Вълнения за небцето

Разхождате се по Шанз Елизе, или по крайбрежието на Сена, или просто посещавате някое кокетно кафене и ТЕ са там и ви изкушават. Навсякъде по витрините можете да срещнете френските сладки изкушения. Повярвайте ми – заслужават си всяка стотинка и всяка калория в разрез с диетата ви. Поне вежднъж. 

Париж е известен с много неща – модата, историята, културните мероприятия, но със сигурност френските сладкарници са едно от нещата, за които първо се сещаме при споменаването на космополитния град. Никъде другаде по света не можете да опитате макарони каквито тук, и никъде вкуса на еклерите няма да създаде такива вълнения у вас. Дори крем брюлето, което мама ни е правила като малки, не може да се сравни с това, което можем да намерим във френска сладкарница. 

изкушения френски макарон сладолед

Френските сладкари Know-How-To

Всеизвестен факт е, че най-добрите сладкари могат да бъдат намерени не къде да е, а именно в Париж. Усвоили всяка една тънкост, френските майстори превръщат приготвянето на различните десерти в цяло изкуство. Наскоро световноизвестният френски сладкар Пиер Ерме проведе мастър клас в София, а победителят в него спечели обучение в известно кулинарно училище, както и три седмици в централата на компания Herme във френската столица. Стотици сладкари само мечтаят за подобно нещо, а ние ценителите на творчеството им мечтаем да опитаме поне една хапчица от произведенията на изкуството!

Ако обмисляте пътуване към Париж, и сте фенове на десертите, задължително трябва да посетите сладкарници като Pierre Herme Paris, La Patisserie des Reves или Yann Couvreuer. Във всяка една от тях можете да се порадвате на десерти, които смело могат да бъдат наречени изкуство, както и да ги опитате, разбира се. Оставете се да бъдете докоснати от опияняващите вкусове, галещи небцето и създаващи красива експлзия от емоции за душата!

Сладки изкушения Париж

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *