Париж може да бъде толкова много неща

Париж може да бъде толкова много неща

Колко много емоции може да събуди у нас едно име? А с колко много неща можем да го свържем? А ако това име е на град? Париж – градът на светлината.

Айфеловата кула, Лувъра, дворецът Версай, Триумфалната арка – най-известните забележителности на града са само малка част от местата, с които града на любовта може да ни зарадва. За какво още се сещаме? Аромата на прясно изпечени кроасани, показващи се от витрината на кокетно малко кафене, уникалният вкус на френските вина, примамливите цветове на чудните френски макарони или изобилието от сирена, всяко със своя характерен аромат и вкус – за кое от тези ви идва на ум? 

А филмите? Колко известно е френското кино и колко незабравими ленти са заснети? Били сме “Заедно в Париж” с Одри Хепбърн и Уилям Холдън, а Уди Алън ни е разкрил малките тайни точно в “Полунощ в Париж”, виждали сме и очарованието на Монмартър в “Амели” и “Мулен руж”, а Жан-Люк Годар ни кара да искаме да бъдем там “До последен дъх” .

Когато говорим за мода не можем да не започнем с Париж! Елегантните дрехи на Givenchy, малката черна рокля на Chanel, стила на Dior, не просто обувките, а именно Christian Louboutin, както и уникалните чанти на Louis Vuitton – и всички те започнали своя път от точно този град! Спуснем ли се от Триумфалната арка по Шанз-Елизе, можем да се насладим на всички тях, а след това, вече изморени от шопинга, да седнем на кафе или на по чаша хубаво вино, съжалявайки, че поредния ден в този прекрасен град е към своя край.

Париж е изкуство!

Бихме могли да го открием под толкова различни форми и на толкова много места из града. Започвайки с небезизвестните френски шансони, творчеството на Бизе и Дебюси, картините на Моне и Русо, и пътувайки към наши дни, посещавайки различните музеи като Лувъра и Портретната галерия, а защо не и нещо по-непретенциозно като Площада на художниците в Монмартър, или стълбите към базиликата Сакре Кьор, където винаги е пълно с най-различни музиканти.

Париж е любов!

Там можеш да се влюбиш във всичко – в малките кокетни улички, в залезите на Сена, в звука от камбаните на Нотр Дам, в архитектурата, в перфектните градини Тюлери, в толкова различните хора, подминаващи те по улиците… И колкото и време да седиш там, да не спираш да се влюбваш, и да искаш да се връщаш отново и отново, за да имаш шанса да го правиш пак! 🙂

Sacre Coeur Paris France
Versailles-paris
Moulin Rouge Paris
Eiffel Tower Paris
Notre Dame de Paris

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *