Pumpkin Spice Mix / Подправка за тиква

Pumpkin Spice Mix / Подправка за тиква

Ако сте любител на печивата, то присъствието на Pumpkin Spice Mix във вашата кухня е абсолютно задължителен! Комбинацията от подправки може да направи истински магии с всяка една рецепта.

Pumpkin Spice Mix една от най-чудните комбинации от подправки, които съм пробвала. Идеална е за подправяне на най-различни бисквити и мъфини, сладкиши, хляб, кафе, и печена тиква, разбира се. Напомня ми на Коледа и студените зимни дни, придружени от чаша горещ шоколад или чай.

Всъщност традиционната американска подправка изобщо не е Коледна. Нейният „пик“ започва още през есента, с навлизането и на първите еесенни плодове и зеленчуци.

Днес, докато пишех този пост, се замислих колко много рецепти има, съдържащи този микс от подправки. Започваме с Pumpkin Spice Лате и всякакви други топли напитки, страхотният тиквен пай, тиквеният хляб, класическата печена тиква.. Може да се използва и за печен ябълков чипс, да се добави към гранола, овесена каша, в пудинги, палачинки, коледни бисквитки и др. Бих я нарекла доста усниверсална.

Да приготвим Pumkin Spice Mix у дома

Напоследък използвам готов Pumpkin Spice Mix, но е изключително лесно да си го направим сами. Предимството е че можем да си го направим точно по наш вкус – с по-малко джинджър, карамфил, или някоя от друга съставка. По-надолу в рецептата можете да намерите и пропорциите, които аз използвам.

Pumpkin Spice Mix

Pumpkin Spice Mix / Подправка за тиква

RossDiaries

Необходими продукти
  

  • 3 с.л. канела
  • 2 с.л. джинджър
  • 1 ½ ч.л. карамфил
  • 2 ч.л. индийско орехче
  • 1 ½ ч.л. бахар

Начин на приготвяне
 

  • Смесвате много добре всички съставки и прибирате в кутийка или бурканче за подправки с капаче. Можете да промените количествата на отделните подправки по ваше желание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *