Да се „погрижим“ за Коледа – 5 коледни инициативи

Да се „погрижим“ за Коледа – 5 коледни инициативи

Идва Коледа – нека бъдем по-добри, нека се обичаме още повече, нека започнем да даваме повече! Ето как можем да помогнем и да се „погрижим“ и за тази Коледа с 5 коледни инициативи

Give what you want to receive. Направи добро и ще получиш, а и ще се почувстваш прекрасно! Наближаващите празници не бива да бъдат единствената причина за да правим добрини, но пък са чудесен повод, за да се замислим повече. Изброявам 5 чудесни коледни инициативи, които през последните години следя с интерес.

Българската Коледа

Малко са хората, които никога не са пращали SMS, или поне не са чували за Българската Коледа. Инициативата, организирана всяка година под патронажа на президента, ни дава възможност за 17 поредна година да помогнем на българските деца в нужда. Какво по-хубаво от усмивката на дете! :))

Български червен кръст

С множеството си инициативи, Български червен кръст е една от организациите, които чрез множеството си инициативи, години наред помага на уязвимите хора в бедствени и кризисни ситуации. И тази година инициативите са много, и със сигурност всеки би могъл да открие своя начин.

WWF – Подари грижа за Коледа

България е единствената държава в Европа, в която популацията на мечките намалява. Наред с многото си каузи в над 100 държави по света, тази година WWF имат много сладка кауза за Коледа – „Подари грижа за мечкитe в България“. Всеки би могъл да стане Закрилник, правейки еднократно или ежемесечно дарение на страницата на фондацията.

Фондация „За нашите деца“

За децата – нашите, вашите, техните – без които не можем. Без значение дали сме родители или не – те са бъдещето на нашата страна. Толкова много семейства губят работата си, особено сега, в ситуацията която промени целия свят, а това е ключов фактор за сигурността и благополучието на всяко малко дете. Отделете няколко минути, за да научите повече за фондацията.

Сдружение „Операция: Плюшено мече“

За съжаление децата не винаги имат шанс за светло бъдеще. От сдружението сбъдват мечти за Коледа на деца в неравностойно положение. Начините, по които можем да допринесем са доста, не костват почти никакво усилие, а могат да направят толкова много за едно дете. На сайта ви очаква „Щабквартирата на Българския Дядо Коледа“, която дава възможност да изберете регион, както и социалната услуга, до която подаръкът да стигне.

Обичай това, което имаш. Нуждай се от това, което искаш. Приеми това, което получаваш. Дай това, което можеш. Винаги помни, че всичко се връща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *