Как да съберем всичко в ръчен багаж

Как да съберем всичко в ръчен багаж
Пътуване с ръчен багаж

С ръчен багаж за повече от 3 дни - мисията възможна!

Все по-лесно и достъпно става пътуването от България към всяка една точка на света. По-голямата част от хората се ориентират към пътуване с нискотарифни авиокомпании, които предлагат много добри цени на полетите за сметка на това-онова. Ето така започва проблемът с ръчния багаж и как да поберем всичко в него, особено когато пътуваме през зимата и дрехите са доста по обемни. Нека ви споделя нещо и от моя личен опит.

По време на последното ми пътуване бях събрала в малкото куфарче дрехи за 6 дена, а пътувах през февруари и не беше към топла страна. Много се чудех дали да не добавя и един чекиран, но реших все пак да пробвам. Пренаредих 1-2 пъти всичко, но ми се получи. 

Козметика и лична грижа

Вземете си възможно най-малките опаковки, защото така или иначе имате ограничение за милилитрите. Голяма грешка на хората е че вместо да си вземат малки опаковки, просто слагат голямата туба с душ-гел в куфара „тъй като и без това има останало малко“. Това е чудесно, и да, ако течността е малко няма проблем, но защо да заемате толкова място? В магазини като DM и Lilly има достатъчно богат избор на най-различни душ-гелчета, кремчета, пасти за зъби и какво ли още не. Да, марките, които се предлагат там не са нещо специално, но вършат работа. За тези от вас които държат на скъпата си козметика, в Douglas може да намерите страхотни сетове с празни шишенца в които да си сложите по малко от всичко. Друг вариант са мострите на продуктите, но те не винаги могат да бъдат намерени лесно.

Обувки

Важна част, особено за хора, които държат много на визията си. Моят съвет е 2 чифта – един, с който ще пътувате, и още един – в куфара. Как да спестим място? Всяка обувка отделно. Не чифт, а обувка. Когато сложим и двете обувки в една торбичка заемаме много повече място. Винаги започваме със слагането на обувките.

Дрехите

Бъдете практични при избора на дрехи, защото се започва едно голямо пускане на какво ли не в куфара, а накрая половината дрехи си остават необличани. В крайна сметка, особено ако отиваме на екскурзия, излизаме рано сутринта от хотела и се прибираме възможно най-късно. Надали имаме излишно време за губене, за да се прибираме и преобличаме по 3 пъти на ден. Как да спестим място? Навиваме дрехите на руло. Всяка блуза и всеки панталон – на руло.

Бельото

Бельото и чорапите в отделни торбички, които накрая да „мушнем“ между другия багаж.

Аксесоари

Възможно по-универсални, които се съчетават с най-много от дрехите и обувките ви. Те остават най-отгоре в куфара заедно с книгата, таблета, електронния четец, зарядните и други подобни.

Документи

На последно място споменавам тях, въпреки че са най-важни. За дамите е по-лесно тъй като дамската чанта бързо решава проблема. Мъжете могат да ги сложат в сигурен вътрешен джоб на яке. Много добър вариант е ако имате куфар с по-малък страничен джоб, в който да съхранявате само важните неща.

 

пътуване с ръчен багаж

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *